“12. Dursun Akçam Kültür Sanat günleri” yaşanan darbenin gölgesinde kaldı

Kategori: ARDAHAN HABER Güncelleme: 18.07.2016 09:00:56 Toplam 220 defa okunmuştur.

“12. Dursun Akçam Kültür Sanat günleri” yaşanan darbenin gölgesinde kaldı

“12. Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri” etkinliğinin ikinci gününde ülkeye çökmüş karanlık tablo, oynanan kirli oyunlar ve meclis bombalanmasından asker kafası kesilmesine uzanan bir dizi korkunç olayın gölgesinde kaldı. Etkinliğin kır şenliği ve gezi bölümleri iptal edildi. Uçak seferlerinin iptal edilmiş olması ve konukların dönüşlerini erkene alma olanağı bulunmadığından, Kültür Evi’nde ülkedeki gelişmeler üzerine sohbet edildi. Ardahanlı izleyicilerin de arzusu doğrultusunda konuşmacılar önce fuaye bölümünde, daha sonra salona geçilerek sunumlarını yaptılar.
Candan Badem ve Kenan Karabağ Ardahan tarihiyle ilgili çok ilginç ve önemli bilgilerin bulunduğu birer sunum yaptı. Salondaki izleyiciler de sıkça söz alarak sorular sordular, kendi bildikleri tarihsel gerçeklikleri açıkladılar.
Ardahan Üniversitesi araştırma görevlisi Bünyamin Tetik, göçün şiir ve özellikle Divan Şiiri üzerindeki izleri üzerine bir konuşma yaptı.
Faruk Duman ve Alper Akçam göçün birey üzerindeki etkisi ve edebiyata yansıması hakkında birer sunum yaptı.
Akşam üzeri etkinlik konukları Şavşat yoluna götürüldü. Yöredeki doğal güzellikleri izlemeleri, fotoğraf çekmeleri sağlandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları Ardahan Haber 23 Şubat Gazetesi 'ya aittir. Kaynak gösterilse dahi haberlerin tamamı özel izin alınmadan kullanılmaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılan haberin aktif link verilerek kullanılabilir.
  • KULLANICI ve EDİTÖR GİRİŞİ
  • Facebook veya Twitter hesabınız ile güvenli ve hızlı bağlanabilirsiniz!
  • Gizlilik Sözleşmesi gereği kişisel bilgileriniz üçüncü kişiler ile paylaşılmaz.
  • Facebook ile Giriş Yap  
  • KULLANICI GİRİŞİ
  • Eğer Kayıtlı Kullanıcı Değilseniz KAYIT OL!
  • YORUM YAZ
  • “12. Dursun Akçam Kültür Sanat günleri” yaşanan darbenin gölgesinde kaldı