Ardahan’da birçok projeye destek sunan SERKA, Kars’ta hediyelik eşya tasarım yarışması düzenledi
Kategori: ARDAHAN HABER Güncelleme: 23.08.2016 09:42:38 Toplam 486 defa okunmuştur.

Ardahan’da hazırlanan birçok projeye destek sunan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Kars yöresine ait hediyelik eşya tasarım yarışması düzenledi. Bu yarışmaya SERKA hizmet kapsamında olan Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı illerdeki şahıslar da katılacaklar.
SERKA’nın faaliyet sahası gereğince sektöründe yenilikçi fikirleri desteklemek ve bu fikirler ışığında tasarım örnekleri oluşturmak amacıyla 10 bin TL ödüllü tasarım yarışması düzenlemesi ile belli becerisi olanların sanata yönelmeleri amaçlanıyor.
“Kars’a Dair Hediyelikleri Sen Tasarla” sloganıyla düzenlenen hediyelik eşya tasarım yarışmasına başvurular başlamış olup, 7 Ekim 2016 tarihinde sona erecek. Serhat Kalkınma Ajansı, Kafkas Üniversitesi ile Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün işbirliğiyle yürütülen tasarım yarışması kapsamında, birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL ve 4 adet 1.000’er TL özel ödül olmak üzere toplam 10 bin TL ödül dağıtılacak. Ücretsiz düzenlenen yarışmaya profesyonel ve amatör tasarımcılar başvuruda bulunabilecek. Hediyelik eşya tasarım yarışmasıyla, tarihi ve kültürel zenginliği ile bilinen bölgemizin yurt içi ve yurt dışı fuarlarda ve etkinliklerde tanıtımına katkı sağlaması ve gelen ziyaretçiler için tarihi ve kültürel değerleri yansıtan hatıra nesnelerinin oluşturulması hedefleniyor. Yarışmanın, bölgede hediyelik eşya sektörünün oluşturulması, kent ekonomilerine katma değer yaratması ve özellikle dezavantajlı grupların istihdamına katkı sunması hedefleniyor. Katılımcılar yarışmayla ilgili detaylı bilgilere www.serka.gov.tr adresinden ulaşabilir.
-
Öğretmenlerden anlamlı klip Ardahan’da Rekabet Kurumu Fen Lisesi Müdürlüğü’nün organizesiyle kentteki öğretmenler tarafından ’Öğretmen İçin Çal 2 Ardahan’ klipi hazırlandı.
-
Vali Bilmez' den öğretmenler günü mesajı Vali Mehmet Emin Bilmez, 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla mesaj yayınladı.
-
ARDAHAN’DAN HALEP’E YARDIM ELİ Ardahan’da AFAD’ın başlattığı kampanya kapsamında toplanan bin 100 battaniye, Suriye’nin Halep şehrine bağlı Cerablus’ta yaşayan Suriyelilere gönderildi.
-
Anaokulu ve kreş temeli atıldı Ardahan Üniversitesi ile Ardahan İl Özel İdaresi'nin Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) destekleri kapsamında ortaklaşa gerçekleştirecekleri anaokulu ve kreş projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.
-
KAR ESARETİ BAŞLADI Ardahan'da gizli buzlanma tehlikesi
-
İLAN PERSONEL HİZMETİ ALINACAKTIR
EDİTÖRÜN SEÇİMİ
1
İLANPERSONEL HİZMETİ ALINACAKTIR2
İLANARDAHAN SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE AİT DENETİM VE KONTROL ARACI, KİRALIK HİZMET ARACI VE JENERATÖRÜ İLE GÖLE SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNİN ISITMA SİSTEMİ VE JENERATÖRÜ İÇİN 2018 YILI AKARYAKIT ARDAHAN SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ3
İLANARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR4
DÜZELTME İLANI Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü5
İLAN(Rekabet Kurumu Fen Lisesi Müdürlüğü) SEBZE MEYVE
- 0 Yazar Bulunmaktadır.
- BÜTÜN YAZARLAR
- 1 Editör Bulunmaktadır.
- BÜTÜN EDİTÖRLER