Mekansal Adres Nüfus Kayıt Sistemi Projesi Toplantısı Yapıldı
Kategori: ARDAHAN HABER Güncelleme: 11.09.2019 11:25:37 Toplam 503 defa okunmuştur.

Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünce başlatılan Mekansal Adres Nüfus Kayıt Sistemi Projesi (MAKS) kapsamında toplantı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Vali Mustafa Masatlı, Mekansal Adres Nüfus Kayıt Sistemi Projesinin; Adres Kayıt Sisteminde metinsel nitelikte tutulan adres bilgilerinin coğrafi koordinatlarla birleştirilmesi ve oluşturulan altyapının diğer sistemlere entegre edilebilmesi için kurulan bir sistem olduğunu söyledi.
Sistem hakkında detaylı bilgi paylaşan Vali Masatlı, “Mekansal Adres Kayıt Sistemi Projesi, Devlet Planlama Teşkilatınca yayımlanan “Bilgi Toplumu Vatandaş Odaklı Hizmet Dönüşümü” bileşeni altında eylem olarak yer alan ve yürütme sorumluluğu Genel Müdürlüğümüze verilen “Çevrimiçi Emlak ve İnşaat İzinleri Projesi” ile birleştirilmiş ve söz konusu proje resmi gazetede yayımlanarak Mekansal Adres Kayıs Sistemi Oluşturulması ve Çevrimiçi Emlak ve İnşaat İzinleri Projesi (MAKS) olarak yer almıştır. 2014 yılında ihale edilen Mekansal Adres Kayıt Sistemi Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Pilot Uygulama Projesi´nin tamamlanmasıyla birlikte 144 yetkili idare (belediyeler, il özel idareler, organize sanayi bölge müdürlükleri ve serbest bölgeler) Mekansal Adres Kayıt Sisteminden faydalanmaktadır. Sistemin ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüz ile ASELSAN A.Ş. arasında “Mekansal Adres Kayıt Sistemi Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi” işine ilişkin 31.12.2015 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. İlimizde MAKS arayüzü kullanılmaya başlamış ve bütün yetkili idarelerce tasarım çalışması kabul edilmiştir. Böylelikle bütün adres bileşenleri sayısallaştırılmış ve yeniden düzenlenmiştir. Proje aşamalarından entegrasyon aşamasına geçilmiş ve yetkili idarelere Nüfus ev Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü´nden alınan oturanı olup entegre edilmeyen ve oturanı olmayıp entegre edilemeyen kayıtlar teslim edilip, entegrasyon çalışmasına başlanacaktır. Aselsan temsilcisinin vereceği eğitim çerçevesinde çalışmalara devam edilecektir” dedi.
Vali Masatlı ayrıca tüm kuruluş ve paydaşların hızlı ve koordinasyon içerisinde görevlerini yapmaları için talimatlarda bulundu.
-
Kömür ihaleleri yaz-boz tahtası oldu… Yapılan ihalelerin iptal edilmesi dedikodulara neden oluyor
-
Atalay: ´Dinime Sebbeden Müselman Olsa Bari´ Ardahan Belediyesinin düzenlemiş olduğu Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Ardahan´a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya CHP İl binasında düzenlenen toplantıda, ´´21 yüzyılda bir şehrin tüm imkanlarının kısıtlı olması, 17 yıldır AKP iktidarlarında elle tutulur bir yatırımın yapılmamış olması üzücü bir durumdur" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.
-
Rektör´den müjde! Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, yeni yüksek lisans ve doktora programlarının açılacağı müjdesini verdi
-
Vali Masatlı, Milli Eğitim´e Bağlı Eğitim Kurumlarında İncelemede Bulundu Vali Mustafa Masatlı, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumları, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Şehit Er Serhat Şanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde incelemede bulundu.
-
Mekansal Adres Nüfus Kayıt Sistemi Projesi Toplantısı Yapıldı Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünce başlatılan Mekansal Adres Nüfus Kayıt Sistemi Projesi (MAKS) kapsamında toplantı düzenlendi.
-
BAŞKAN HAKAN AYDIN´DAN GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMALAR AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın, Ankara ziyareti, Özel İdare, İl Kongresi ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
EDİTÖRÜN SEÇİMİ
1
İLANDAMAL İLÇESİ ŞEHİT ASTEĞMEN YILMAZ KAAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ ÇATI ONARIM İŞİ ARDAHAN ÖZEL İDARESİ PLAN PROJE YATIRIM VE İNŞAAT MÜDÜRLÜĞÜ2
İLANAKARYAKIT ALIM İHALESİ ARDAHAN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ3
İLANT.C. ARDAHAN İCRA DAİRESİ 2018/1659 ESAS4
İHALE İLANIİHALE İLANI T.C. ARDAHAN VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ GÖLE GÜMÜŞPARMAK SAĞLIK EVİ ONARIMI yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:5
İLANLİNYİT KÖMÜR ALIMI ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ
- 0 Yazar Bulunmaktadır.
- BÜTÜN YAZARLAR
- 1 Editör Bulunmaktadır.
- BÜTÜN EDİTÖRLER