Milletvekilimiz Atalay, “İSİPAB toplantısının ilk kez TBMM’de gerçekleşeceğini” açıkladı

Kategori: ARDAHAN HABER Güncelleme: 16.10.2016 16:53:29 Toplam 134 defa okunmuştur.

Milletvekilimiz Atalay, “İSİPAB toplantısının ilk kez TBMM’de gerçekleşeceğini” açıkladı

Ardahan Milletvekili ve İSİPAB Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. Orhan Atalay, İSİPAB toplantısı ilk kez TBMM’de gerçekleştirilecek. Bu vesileyle bir çok ülkenin Meclis Başkanları, TBMM'de FETÖ'nün darbe girişiminin izlerini de görmüş olacaklar açıklamasında bulundu.
Vekil Atalay, İSİPAB İcra Komitesi üyesi 15 ülkenin Meclis Başkan ya da yardımcılarının katılımıyla gerçekeştirilecek olan İSİPAB 36. İcra Komitesi Toplantısına ilişkin değerlendirmeler yaptı.
Atalay, İSİPAB'ın bir önceki genel kurul toplantısında, icra komitesi toplantısının Tunus'ta yapılmasına karar verildiğini, Tunus'un böyle bir toplantıya ev sahipliği yapamayacağını Genel Sekreterliğe bildirmesi üzerine, tüzük gereği toplantının, Genel Sekreterliğin bulunduğu İran'da yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.
Atalay, “FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili İslam dünyasını da doğru bilgilendirmek amacıyla İran'da, toplantının Ankara'da yapılması ve grup başkanları düzeyinde değil, Meclis Başkanları düzeyinde gerçekleştirilmesini talep ettikler. İran'da bu talebi olumlu karşıladı. Bu toplantı çok sayıda Meclis Başkanı, Meclis Başkan Yardımcısı ve Milletvekilinin katılımı ile yapılacak” dedi.
Toplantının iki gün süreceğine işaret eden Atalay, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını, Türkiye'de siyasi istikrarın teminine dönük, halkın sağduyulu duruşunu, Cumhurbaşkanı'nın, Hükümetin, Meclisin kararlı tutumu sayesinde bu askeri darbenin ciddi manada önlendiğini anlatacağız. Özellikle Türkiye, Ortadoğu'da olan bitenlerle ilgilenmesin diye içeriden ve dışarıdan birtakım iş birlikleri sonucu, 'Türkiye'yi kendi kendisiyle meşgul etme projeleri' Türkiye'de ciddi bir şekilde kayaya çarptı ve geri tepti” beyanında bulundu.
İSİPAB'ın bütün toplantılarında konuşulan belli başlı konular olduğunu, ama kendilerinin ağırlıklı olarakFETÖ'nün darbe girişimini konuşacaklarını belirten Atalay, toplantıya Meclis Başkanlarının katılımının önemli olduğunu, bu anlamla icra komiteleri toplantılarında bir ilkin yaşanacağını, çünkü bugüne kadar Meclis Başkanlarının yoğunluklu olarak katıldığı bir icra komitesi toplantısının yapılmadığını vurguladı.
Bu toplantının ilk defa bir parlamentoda yapılacağını kaydeden Atalay, bunun sembolik bir anlamı olduğunu belirterek, Birtakım darbe ve darbe teşebbüslerinin yaşamış bir ülkenin ilk kez bu darbe teşebbüsünde Meclis'i bombalanmıştır. Meclis, halkın iradesinin hür ve bağımsız bir şekilde tecelli ettiği en saygın kurumdur. 15 Temmuz darbesine teşebbüs eden darbeciler, bu milletin, bu halkın en saygın kurumlarını dahi bombalamaktan çekinmemişlerdir. Bu kadar pervasızca davranmışlardır. Hem bu yapının ne kadar gözü kara, hoyratça bir darbeye teşebbüs ettiğini göstermek, hem de bunların örgütlenmiş oldukları ülkeleri için ne menem tehlikeli bir örgüt olduğunu anlatmanın en güzel yollarından birisi Meclis'teki görünümdür. Mecliste yapılacak bu toplantı son derece büyük bir anlam ifade edecektir. 5 yıldır bu toplantılara katılırım, ilk kez bir ülkenin parlamentosunda böyle bir toplantı gerçekleşmiş olacaktır” di-yerek bundan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan haberlerin tüm hakları Ardahan Haber 23 Şubat Gazetesi 'ya aittir. Kaynak gösterilse dahi haberlerin tamamı özel izin alınmadan kullanılmaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılan haberin aktif link verilerek kullanılabilir.
  • KULLANICI ve EDİTÖR GİRİŞİ
  • Facebook veya Twitter hesabınız ile güvenli ve hızlı bağlanabilirsiniz!
  • Gizlilik Sözleşmesi gereği kişisel bilgileriniz üçüncü kişiler ile paylaşılmaz.
  • Facebook ile Giriş Yap  
  • KULLANICI GİRİŞİ
  • Eğer Kayıtlı Kullanıcı Değilseniz KAYIT OL!
  • YORUM YAZ
  • Milletvekilimiz Atalay, “İSİPAB toplantısının ilk kez TBMM’de gerçekleşeceğini” açıkladı